Sivuston sisältö

Keksintösäätiö

image95

Keksintösäätiö ja keksijät

Keksijöille tutun Keksintösäätiön  (Foundation for Finnish Inventions) tarkoituksena on edistää suomalaista keksintötoimintaa.  Säätiö on tukenut vuodesta 1971 alkaen suomalaisten yksityishenkilöiden ja alkavien yritysten keksintöjen kehittämistä liiketoiminnaksi. Vuoden 2014 alusta Keksintösäätiön keksijöiden tukemiseksi kehittämä Tuoteväylä-palvelu siirtyi Uudenmaan ELY-keskuksen vastuulle ja sittemmin Tekesin (nyk. Business Finland) ohjaukseen, kunnes yksityishenkilöille tulosohjatut taloudelliset valtionavustukset päättyivät.  Vuodesta 2014 alkaen Työ- ja elinkeinoministeriö  ei ole tukenut taloudellisesti Keksintösäätiön toimintaa. Säätiön nykyinen toiminta rahoitetaan ns. palautuksilla, jotka saadaan menestyneiden, rahoitusta saaneiden keksintöjen tuloista maksettavista royalteista.   Keksintösäätiö keskittyy kotimaisen keksintötoiminnan ekosysteemin parantamiseen. Keksintösäätiön hallituksessa on järjestäytyneiden keksijöiden edustajia.

inno.zone

image96

inno.zone -innovaatioiden etulinjassa 

on keksijä ja keksintölähtöinen sivusto, joka jatkaa Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n Keskusliiton Media Konsta -palkittua Keksintöuutiset -lehden toimintaa uudistuneessa muodossa. 

keksinnot.fi

image97

Keksinnöt.fi on keksintölähtöinen sivusto.

Keksijä-yrittäjä Paul Lagerstedin luotsaaman sivuston tarkoituksena on tuoda yhteen keksijät, media, sijoittajat ja tietenkin keksinnöistä kiinnostuneet kuluttajat sekä toimia toiminnallisena alustana käyttäjille.

Keksinnot.fi sivustolle voidaan ilmoittaa keksintöjä ja jakaa tietoutta kyseisistä keksinnöistä. Sivustolta löytyy myös Keksintö-polku, josta löytyy ohjeita ja vinkkejä idean kehittämiseen valmiiksi tuotteeksi asti. Blogi -teksteissä löytyy alaan liittyviä kirjoituksia keksijöiden itse kirjoittamana sekä keksintöjen synty- tarinoita. 

Estonian Inventor

image98

Alueyhdistysten verkosto - 1000 keksijää

image99

Witas - Keksintöjen Viikko

image100